GÜDE Slovakia, s.r.o. je výhradný dovozca nemeckej značky Güde pre Slovensko.
GÜDE Slovakia, s.r.o. je výhradný dovozca nemeckej značky Güde pre Slovensko.
Každý správny kuchár vie, že bez kvalitnho servírovacieho prkienka sa nezaobíde. Aj keď existujú krájacie a servírovacie lopáriky plastové, sklenené alebo keramické, najlepším materiálom pre naozaj dobré dosky na krájanie je drevo.
Už spomínané sklenené či plastové a servírovacie prkienka na krájanie sa síce ľahšie udržujú, ale drevené prkienko je na krájanie predsa len najlepšie. Porciovanie mäsa alebo krájanie zeleniny i tvrdých surovín na drevenej doštičke je šetrnejšie k nožom, drevo netupí ich ostrie. Doštička je praktickejšia aj pri naklepávaní mäsa paličkou.
Na prkienku G21 môžete tiež štýlovo servírovať pokrmy priamo z panvice, hrnca či grilu. Servírovací lopárik G21 sa hodí pre podávanie odrezkov, údených rebier či grilovaných steakov. Keď špeciality na servírovacej doske G21 doplníte ešte uhorkou a kozími rohmi, potešíte oči i žalúdok.
Drevené doštičky sa vyrábajú z rôznych druhov dreva, my sme pri výrobe lopárika G21 použili drevo bukové pre jeho skvelé vlastnosti. Na rozdiel od dreva dubového v sebe bukové drevo nemá horkosť, ktorá by sa mohla preniesť na potraviny, ani sa nedá tak ľahko znečistiť a zafarbiť, ako je tomu napríklad u dreva jaseňového alebo lipového. Bukový lopárik je chuťovo neutrálny, tvrdý a odolný aj správne hutný.
Lopárik na krájanie a servírovanie G21 má po obvode praktickú drážku, ktorá zabraňuje stekaniu šťavy z podávaných jedál alebo krájaných surovín. Lono pri jedle ani kuchynskú linku pri príprave si tak nezašpiníte.
Aby vám drevené prkienko vydržalo čo najdlhšie, neumývajte ho v umývačke ani nečistite saponátmi. Pri správnej starostlivosti budete mať drevený lopárik v perfektnom stave aj bez použitia chémie. Stačí, keď doštičku po každom použití opláchnete a necháte uschnúť, dosku na krájanie môžete tiež vyčistiť citrónovou šťavou alebo octom. Dobré je prkienko čas od času naolejovať rastlinným alebo minerálnym olejom, aby drevo nevysychalo.
TIP: Pred krájaním krvavého mäsa môžete drevené prkienko namočiť. Krv a šťava z mäsa sa nebudú do dreva tak ľahko vsakovať.
Zatiaľ neboli pridané žiadne zákaznícke hodnotenia.